Forum kierunku Biologia
byla tylko jedna grupa
1.kiedy mozna uznac zywnosc za zywnosc funkcjonalna
2.przyklady zywnosci funkcjonalnej
3.mieso a cholesterol?
4.Podaj cechy jakosci miesa niedostepne (ukryte) dla konsumenta
5.opisz DFD i co powoduje ta wade
6.oszalamianie
Offline
Mam jeszcze dwa pytanka Czy to oszałamianie trzeba było opisać czy po prostu wystarczyła krótka formułka? Oraz o te skróty - należało opisać to mięso czy tylko rozwinąć DFD? np. ciemne, twarde, suche?
Offline
ja byłam dziś na przemianach i miałam pytania inne:)
1 wada PSE opisz i podaj przyczyny powstania
2 jakosć sanitarna i etyczna
3 L-karnityna co powoduje i jej źródło
4 wpływ fenyloalaniy, tryptofanu i kwasu glutaminowego na centralny układ nerwowy
5 dokładnie nie pamiętam ale chodziło o aspekt biologiczny(tam były takie 3 biologiczny fizykochemiczny i jeszcze jakis w każdym bądź razie trzeba było opisać ten biologiczny:) z cw 2
6 pro i prebiotyki wyjaśnij i napisz ich funkcje
Offline