Anka - 2008-05-13 13:42:17

1.Tłuszcze zwierzece budowa i rola.
2.Przemiany zachodzące w tłuszczach.
3.Białka łącznotkankowe.
4.Białka miofibrylarne.
5.Białka sarkoplazmatyczne.
6.Białka regulujące.
7.Rodzaje bialek występujących w mięsie.
8.Rola wody w mięsie.
9.Sole mineralne.
10.Węglowodany.
11.Podstawowy skład chemiczny mięsa chudego.
12.Budowa histologiczna mięśni.
13.Budowa i rola tkanki łącznej.
14.Budowa włókna mięśniowego.
15.Różnica między włóknami białymi i czerwonymi.
16.Przemiany egzogenne w mięsie.
17.Przemiany endogenne w mięsie.
18.Przemiany poubojowe.
19.Różnica między przemianami ezogennymi i endogennymi.
20. Glikoliza poubojowa.
21.Stężenie pośmiertne-Rigor mortis.
22.Dojrzewanie mięsa.
23.Autolityczny rozkład mięsa.
24.Gnicie mięsa.
25.Uboczne artykuly rzeźne.
26.Zasadnicze artykuły rzeźne.
27.Podroby.
28.surowce na biopreparaty.
29.Przemiany poubojowe w artykulach ubocznych.
30.Źródła zakażenia mięsa.

...dzis te zagadnienia dala babka na wykladzie:)

Klaudia - 2008-05-13 18:11:29

to to sa wkoncu zagadnienia ?? czy pytania konkretne??  :)

annoula - 2008-05-13 18:21:06

Konkretne pytania na kolokwium.  Będą jeszcze 2 dodatkowe.

Agatsien - 2008-05-13 19:18:29

no ale te 2 dodatkowe to poda na następnym wykładzie bo to będą pytania właśnie z niego :)

Agatsien - 2008-05-20 17:32:14

Pani dziś zrezygnowała z tych 2 pytań z dzisiejszego wykładu, także obowiązuje nas te 30 zagadnień :)

Kudłata - 2008-05-25 15:34:09

ja chyba pogielo!

www.skawina.pun.pl www.krwawi.pun.pl www.errf.pun.pl www.rpkolonia.pun.pl www.zamuramizk.pun.pl