Klaudia - 2008-05-12 21:48:56

byla tylko jedna grupa :) 
1.kiedy mozna uznac zywnosc za zywnosc funkcjonalna
2.przyklady zywnosci funkcjonalnej
3.mieso a cholesterol?
4.Podaj cechy jakosci miesa niedostepne (ukryte) dla konsumenta
5.opisz DFD i co powoduje ta wade
6.oszalamianie

Kinga - 2008-05-13 12:32:17

Mam jeszcze dwa pytanka :) Czy to oszałamianie trzeba było opisać czy po prostu wystarczyła krótka formułka? Oraz o te skróty - należało opisać to mięso czy tylko rozwin±ć DFD? np. ciemne, twarde, suche?

Anka - 2008-05-13 13:26:52

trzeba bylo napisac jaki wplyw na jakosc miesa ma oszalamianie a DFD opisac i podacprzyczyny jej wystepowania:)

mikry - 2008-05-13 15:53:04

ja byłam dzi¶ na przemianach i miałam pytania inne:)
1 wada PSE opisz i podaj przyczyny powstania
2 jakosć sanitarna i etyczna
3 L-karnityna co powoduje i jej Ľródło
4 wpływ fenyloalaniy, tryptofanu i kwasu glutaminowego na centralny układ nerwowy
5 dokładnie nie pamiętam ale chodziło o aspekt biologiczny(tam były takie 3 biologiczny fizykochemiczny i jeszcze jakis w każdym b±dĽ razie trzeba było opisać ten biologiczny:) z cw 2
6 pro i prebiotyki wyja¶nij i napisz ich funkcje

www.mroza15.pun.pl www.robak.pun.pl www.ntsdsite.pun.pl www.upadle666anioly.pun.pl www.silverdefenders.pun.pl